Ayder, Çamlıhemşin ilçesinin 19 km. güneydoğusunda 1350 m. yükseklikte çam ormanları ile kaplı daha ziyade yayla niteliğinde bir yerdir. Fırtına deresi boyunca eşsiz doğa güzelliklerini izleyerek varacağınız Çamlıhemşin ilçesi hudutları dahilinde yer alan Ayder gürgen dibiyle Aşağı ve Yukarı Ambarlık(Gelin Tülü) şelalesi, yayla evleri, çiçekli düzleri, türlü çiçeklerden elde edilen balı ve şifalı kaplıcasıyla sırtını Kaçkarlar’a dayamış, çam örtülü yamaçlarla kaplı cennet görünümündedir. Ayder Yaylasında bulunan Kaplıcalarda yerli ve yabancı turistler 55 derece sıcaklıktaki yeraltından gelen, şifalı kaplıca suyundan yararlanmaktadır. Kaplıca romatizmal hastalıklar, iç hastalıkları, kadın hastalıkları ve cilt hastalıklarına iyi gelmektedir.
Giresun; denizi, adası, yaylaları ve kültürel varlıkları ile eşsiz bir doğa güzelliğine sahiptir. İl Merkezindeki Giresun Kalesi, Zeytinlik Mahallesi ve Giresun Adası turistik açıdan görülmeye değer yerlerdir. Giresun Kalesinden bu doğal güzellikleri görme fırsatı bulacağız.
Ordu; doğal zenginlikleri, tarihi dokusu, denizi, dereleri, yaylalarıyla dünyanın en güzel köşelerinden biridir. Renklerin bütün tonlarını Ordu’da bulmak mümkündür. Bir günde dört mevsimin yaşandığı Ordu ilinde doğa sporunun her çeşidini yapabilirsiniz. Kuş gözlemciliği, dağcılık, trekking, kamp, piknik, güneşin doğuşunu ve batışını seyretmek, yüzmek, doyumsuz yaylalarımızda balık yemek, her şeyden önce dinlenmek.
Türkiye’nin Sarp sınır kapısından 22 kilometre içeride yer alan Batum, sahil boyunca uzanan yemyeşil parkaları, koşu ve bisiklet yolları ile, insanına doğa ile iç içe bir yaşam sunuyor. Parklarda yoğunlaşan yeşil, kentin içinde, geniş caddelerin çevresinde, az katlı yapıların arasında ve meydanlarda sürüp gidiyor.
Karagöl; Sahara Milli Parkı, Türkiye’deki 40 Milli Park alanından birisidir ve Artvin’in şavşat ilçesi sınırları içerisinde yer almakta olup iki ayrı sahadan oluşur: Bunlar Karagöl ve Sahara Yaylası’dır. Göl çevresi ladin ve çamların meydana getirdiği yoğun ormanlarla kaplıdır.
Girlevik Şelalesi, Erzincan şehir merkezine yaklaşık 35 km mesafede, Çağlayan bucağı, Girlevik köyünde bulunmaktadır. Şelale; doğal güzellikleri, bitki örtüsü, ağaçları, serin havası ve dinlenme yerleriyle Erzincan’ın en çok tercih edilen mesire yeridir. Yüksekliği yaklaşık 30 metre olan, üç katlı birçok koldan akan Girlevik Şelalesine, yerli ve yabancı turistlerin ilgisi her geçen yıl daha da artmaktadır. Özellikle bahar aylarında açan papatyalar, rengarenk küpe çiçekleri ve daha birçok farklı bitki türü görsel bir şölen sunmaktadır. Şelaleyi ziyarete gelen misafirler, iğde ağaçlarının gölgesinden piknik yapmakta ve serinlemektedir. Kış aylarında hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi, Girlevik Şelalesinin donmasına neden olmaktadır. Şelalenin bu hali, oldukça ilgi çekicidir. Donmayla birlikte oluşan buz sarkıtları, buz tırmanıcılığı sporu için elverişli bir ortam sağlamaktadır. Kış aylarında bu spora gönül verenler, donmuş şelalede gösteri yapmaktadır.
Zigana; Civarındaki Zigana Dağı ve Zigana Geçidi’ne Doğu Karadeniz Sıradağlarının, Trabzon, Giresun ve Gümüşhane il sınırlarının birleştiği mevkiden doğuda Değirmendere’ye olan bölümüne adını vermiştir. Hamsiköy; Trabzon iline 48 km uzaklıktadır. Zigana dağlarının kuzey cephesinde bulunmaktadır. Zigana dağlarının eteğinde bir parça düzlük üzerine kurulmuş çok güzel bir köydür. Çam ormanları ile çevrilidir. Azda olsa istriç ve Gürgen ormanları da vardır. Yılın yedi ayı yeşillik diğer beş ayı kar örtüsüne sahiptir. Karaca Mağarası; Gümüşhane`nin Torul ilçesine bağlı Cebeci köyü içerisindedir. Mağarada damlataşı şekilleri, sarkıtlar, dikitler, sütunlar, org desenli duvarlar, mağara çiçekleri, mağara incileri ve traverten basamakları gibi birçok doğa harikasını bir arada görebilirsiniz. Ayrıca Karaca Mağarasının havası astım hastalığı başta olmak üzere birçok solunum hastalığına iyi gelmektedir.
Uzungöl Trabzon’a 99 km ve Çaykara ilçesine 19 km uzaklıkta, deniz seviyesinden 1090 m yükseklikte bulunur. Vadinin ortasında bulunan ve yamaçlardan düşen kayaların Haldizen deresinin önünü kapatmasıyla oluşmuş göl, “Uzungöl” olarak bilinir ve çevreye aynı ad verilmiştir. Özellikle yakınındaki “şerah” köyünün yöreye uygun tarzda yapılmış eski ahşap evler, doğanın güzelliğini tamamlar özelliktedir. Yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çeken Uzungöl, sahip olduğu turistik potansiyeli bakımından çok zengindir. Çevrede trekking, kuş gözlem, botanik amaçlı turların yanı sıra daha yükseklerdeki dağların arasındaki göllere veya yakınlardaki şekersu, Demirkapı, Yaylaönü gibi diğer yaylalara geziler düzenleme olanağı vardır.
Ayasofya Camii; Günümüzde cami olarak kullanılmakta olan yapı, 1. Manuel Komnenos zamanında (1238-1263) inşa edilmiştir. Fatih Sultan Mehmet’in 1461 yılında Trabzon’u fethini takiben yapı, camiye çevrilmiş ve vakıf eser olmuştur.
Sera Gölü; Uzunluğu 4 km. genişliği ortalama 150 m. olup en derin yeri 55 m. dir. Denize dökülen Sera deresi vadisinin sahile 3 km mesafede, bir yer kayması sonucu önünün kapanmasıyla oluşmuştur. ilginç yanı, yöredeki insanların gözleri önünde birkaç gün içinde ortaya çıkmasıdır.
Atatürk Köşkü; Soğuksu semtinde küçük bir çam korusu içinde yer alıp 20.yüzyılın hemen başında yaptırılmış, Atatürk 1934 ve 1937 yıllarında Trabzon’u ziyaretlerinde bu köşkte konuk edilmiştir. Ulu Önder’in vefatı sonrasında Trabzon Belediyesi tarafından, müzeye çevrilerek ziyarete açılmıştır.
Boztepe; şehrin kalabalığından sığınabileceğiniz panaromik manzarasıyla eşsiz bir yerdir.
Rize, görülmeye değer şelaleleri, gür ormanları, muhteşem yaylaları, bu yaylalar içerisinden akan dereleri ve bu dereler üzerindeki asırlık taş köprüleriyle gezmeye doyamayacağınız şirin bir kentimizdir. Rize, Kanada, Alaska ve Patagonya ile birlikte en fazla buzul gölü barındıran yörelerden biridir. Rize Merkez’e 30 Km mesafedeki Ağaran Şelalesi yaklaşık 50 m yükseklikten dökülmekte. Ormanlık bir vadi sonundaki Ağaran Şelalesi, yürüyüş yapmak isteyenler ve doğal ortamda zaman geçirmek isteyenler için de uygun bir yer. Suyun kayaları aşındırmasıyla oluşturduğu doğal göletlerde yüzmeyi tercih edenler daha şanslılar.